Theetuin

Terras aan het water

Theetuin Sarasvati ligt in de hoek waar het Uitwierdermaar uitmondt in het Damsterdiep. Op het terras heb je een weids uitzicht over het water, een heerlijke plek om een kopje koffie of thee te drinken. We hebben diverse soorten biologische thee, maar ook verse munt en andere kruiden uit de tuin. Hier smaakt huisgebakken appeltaart met handgeklopte slagroom heerlijk bij. Verder verkopen we biologische ijsjes van Boerderijs die natuurlijk ook op het terras of elders in de tuin genuttigd kunnen worden.

Groepen zijn van harte welkom, we denken graag mee over de mogelijkheden.

Geopend als de vlaggen bij de weg staan en op afspraak.

 

Neem contact op

 

Tuin

In de tuin is veel aandacht voor het in stand houden van de natuurlijke flora en fauna.  Vrijwilligers en cliënten onderhouden te tuin samen. Er wordt gewerkt volgens het 'Rijnlandmodel' en er is ruimte voor eigen initiatief.

In de tuin is een insectenbult, dat is een verhoogde border met uitsluitend planten voor vlinders, bijen en andere insecten. Natuurlijk staat in de nabijheid hiervan een insectenhotel. In een andere border worden op kleine schaal bloemen gekweekt, waar boeketten van geplukt worden voor verkoop bij de weg.

Een bijzondere plek in de tuin is het labyrint met een doorsnede van 30 meter. Je kunt dit labyrint meditatief of met een (levens)vraag lopen, dat kan individueel en in een groep. Als je belangstelling hebt en een eerste keer het labyrint meditatief wilt lopen, vraag dan vrijblijvend informatie of lees de informatie onder de knop 'labyrint'.

Natuurlijk kun je ook in het labyrint wandelen zoals in een bos, je vindt er allerlei bezienswaardigheden door de medewerkers bedacht. Er zijn leuke doorkijkjes, plekjes om te zitten en naast de vele vogels ontmoet je soms een schichtig muisje, egeltje of een kikker.

 

Toekomst

Theetuin Sarasvati wil uitbreiden met een multifunctionele ruimte van 6 x 8 meter. Deze ruimte is bedoeld als kantine voor de medewerkers, schuilplaats als het regent bij het terras en voor activiteiten, zoals vergaderingen en buurtactiviteiten. Er worden geen alcoholische dranken geserveerd.
Bij deze multifunctionele ruimte komt een invalidentoilet, hiermee wordt de toegankelijkheid van het terras vergroot.

 

Neem contact op