Theetuin

Terras aan het water

Theetuin Sarasvati ligt in de hoek waar het Uitwierdermaar uitmondt in het Damsterdiep. Op het terras heb je een weids uitzicht over het water, een heerlijke plek om een kopje koffie of thee te drinken. We hebben diverse soorten biologische thee, maar ook verse munt en andere kruiden uit de tuin. Hier smaakt een huisgebakken brownie of appeltaart met handgeklopte slagroom heerlijk bij. Verder verkopen we biologische ijsjes van Boerderijs die natuurlijk ook op het terras of elders in de tuin genuttigd kunnen worden.

De Huiskamer van Sarasvati

Je kunt sinds kort ook binnen zitten in de Huiskamer van Sarasvati. Deze ruimte van 6 bij 9 meter is bijzonder geschikt voor buurtactiviteiten, verjaardags(feestjes), vergaderingen e.d.

Groepen zijn  van harte welkom, we denken graag mee over de mogelijkheden.

Geopend als de vlaggen bij de weg staan en op afspraak.

 

Neem contact op

 

Tuin

In de tuin is veel aandacht voor het in stand houden van de natuurlijke flora en fauna.  Vrijwilligers en cliënten onderhouden de tuin samen. Er wordt gewerkt volgens het 'Rijnlandmodel' en er is ruimte voor eigen initiatief.

In de tuin is een insectenbult, dat is een verhoogde border met uitsluitend planten voor vlinders, bijen en andere insecten. Natuurlijk staat in de nabijheid hiervan een insectenhotel. In een andere border worden op kleine schaal bloemen gekweekt, waar boeketten van geplukt worden voor verkoop bij de weg.

Een bijzondere plek in de tuin is het labyrint met een doorsnede van 30 meter. Je kunt dit labyrint meditatief of met een (levens)vraag lopen, dat kan individueel en in een groep. Als je belangstelling hebt en een eerste keer het labyrint meditatief wilt lopen, vraag dan vrijblijvend informatie of lees de informatie onder de knop 'labyrint'.

Neem contact op